Evenimente

Pagina:
3
2
1

Impreuna construim incredere: AHK Romania si Senia Music parteneri la Receptia de An Nou 2020 “Building Bridges based on Trust”
27.01.2020

Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucharest Un nou an a început! Ein neues Jahr hat begonnen!
Vă invităm să fiți alături de noi, Dumneavoastră, iubitori de muzică, în compania celor mai frumoase acorduri ale prestigiosului pian Steinway & Sons Spirio!
Le mulțumim partenerilor noștri AHK România pentru prilejul oferit, de a transpune muzical motto-ul “Building Bridges based on Trust” al ediției de anul acesta al galei anuale, eveniment ce a reunit peste 850 de oaspeți din comunitatea de business româno-germană. Salutam, astfel, în calitate de membri ai AHK România efortul comun de a genera proiecte de valoare pentru comunitatea noastră, de a crea contextul pentru discuții despre scopuri comune, despre modalități de colaborare, bazate pe încredere și responsabilitate.
Abia așteptăm să ne revedem la evenimentele viitoare.

Inegalabilul Steinway & Sons prezent la Gala Forbes 500 Business Awards, cel mai important eveniment de business din România
30.10.2019

Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucharest În atmosfera strălucitoare a Sălii Unirii de la Palatul Parlamentului, peste 300 de oameni de afaceri, manageri, bancheri, antreprenori, dar și consultanți de top au participat pe 30 octombrie 2019 la cea de-a șaptea ediție a Galei Forbes 500 Business Awards, cel mai important eveniment de business din România.
Forbes România a adus în lumina reflectoarelor o listă a celor celor mai importante personalități de business și corporații care au marcat economia românească în afaceri de familie și antreprenoriat, servicii financiare și consultanță, tehnologie, industrie și management. La debutul serii, invitaţii au fost intampinati si s-au bucurat de sunetul luminos si inconfundabil al prestigiosului pian Steinway&Sons Editie aniversara 165 de ani.
A urmat momentul special al galei – FORBES ROMÂNIA 30 pentru RO30 – moment în care elita business-ului românesc a urcat pe podium pentru a realiza live coperta următoarei ediții a revistei Forbes România. Al doilea moment special al serii a fost concertul excepțional susținut de inegalabila Andra, cea mai iubită artistă din țară. Supriza serii a fost oferită de Bijuteria Teilor și a fost susținut de Delia, care ne-a introdus în universul special și misterios al diamantelor. Partenerii evenimentului și-au dorit să recunoască performanțele deosebite și au acordat premii speciale anumitor personalități din mediul de business.

Senia Music Partener la editia a X-a 2019 - Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucharest
03.10.2019

Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucharest Suntem onorati sa fim parte din proiectul implementat de ELITE ART Club UNESCO (în calitatea sa de reprezentant unic al României la Jeunesses Musicales International), a concursului de conducere inițiat de Jeunesses Musicales International, unul dintre cele mai renumite și a apreciat concursurile de muzică clasică pentru tinerii din lume, cu o istorie de peste 50 de ani.
Oportunitățile de performanță oferite de Concursul Internațional de Dirijare Jeunesses Musicales București promoveaza nu numai muzica și talentele tinere, tineri muzicieni, ci conduce în mod natural la o circulație semnificativă a operelor artistice și a produselor culturale.
Competiția dorește să stimuleze interacțiunea reciprocă și să creeze un dialog real între tinerii muzicieni, care să le permită să învețe unii de la alții, să descopere nu numai propriile abilități, ci și fapte despre trecutul lor socio-cultural promovarea dialogului intercultural.
In calitate de partener al aditiei a X a 2019 , dorim drum lung competitiei Concursului Internațional de Dirijare Jeunesses Musicales București si crestere , un spatiu de întâlnire și interpretare cu cât mai mulți participanți care sa duca a la o conștientizarea a diversității culturale și la o consolidarea dialogului intercultural.

SENIA MUSIC PARTENER OFICIAL AL FESTIVALULUI INTERNATIONAL GEORGE ENESCU
30.08.2019

Steinway & Sons la festivalul George Enescu Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă orchestre de talie mondială. Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Națională de Muzicăși Teatrul Excelsior la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.
Ediția 2019 devine astfel cea mai extinsă și bogată din istoria de până acum a evenimentului. Un Festival Enescu „la puterea a doua”: unele dintre cele mai renumite orchestre ale lumii și artiști de talie mondială, străini și români prezintă publicului din Florența (Italia), Berlin și Dresda (Germania), Liège (Belgia), Toronto și Montreal (Canada) și Chișinău (Moldova) compoziții esențiale de George Enescu sau concerte dedicate marelui compozitor, simultan cu interpretările ce vor avea loc la București între 31 august și 22 septembrie, și alături de concertele programate în alte zece orașe din țară.
Este o nare onoare pentru noi sa fim in acest partneriat menit sa sprijine educatia prin arta si sa promoveze excelenta cu ajutorul muzicii clasice.

PREZENTI LA TIFF 18
10.06.2019

Steinway & Sons la TIFF 18 Multi-premiatul pianist, compozitor, orchestrator și producător Jean-Michel Bernard va putea fi ascultat live la TIFF18. Bernand este compozitorul preferat al regizorului Michel Gondry pentru care a compus coloana sonoră a mai multor filme, inclusiv La science des rêves, pentru care Bernard a fost premiat la Cannes. Compozitorul francez este cunoscut pentru compozițiile unice de pe coloanele sonore ale unor producții cinematografice renumite ca Paris-Manhattan (r. SophieLellouche), Hugo (r. Martin Scorsese) sau Madame Bovary (r. Claude Chabrol). A fost premiat pentru realizările sale de către Uniunea Europeană a Compozitorilor de Muzică de Film, iar în 2017 a fost distins cu Grand Prix SACEM. Recent, Jean-Michel Bernard a fost desemnat Artist Steinway, numărându-se acum printre personalitățile importante ale muzicii care cântă exclusiv la clapele acestui remarcabil instrument.
Cine-concertul „Soundtrack of Dreams” include compoziții proprii, dar și piese celebre ale altor compozitori care au creat muzică de film, precum Lalo Schifrin sau Ennio Morricone. Invitata specială a serii va fi Kimiko Ono, solista cu care Bernard concertează de peste două decenii. Evenimentul este organizat în cadrul „Sezonului România-Franţa 2019” la TIFF.

SENIA MUSIC SUSTINE FESTIVALUL INTERNATIONAL GEORGE ENESCU
30.08.2015

Steinway & Sons la festivalul George Enescu Dupa cum ne-am obișnuit, odată la doi ani, în luna septembrie, România devine punctul central al muzicii clasice. Festivalul Internațional George Enescu a devenit cel mai important produs cultural al României și cu fiecare nouă ediție reușește să impresioneze ca fiind cel mai rafinat și elegant eveniment de pe teritoriul României, un adevărat brand cultural de țară.
Festivalul Internaţional George Enescu, ediția XXII 2015 se desfăşoară în perioada 30 august – 20 septembrie, în Bucureşti și alte orașe din țară, aduce pe scenă orchestre precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, London Symphony Orchestra, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra etc. şi invitaţi celebri precum: Anne Sophie Mutter, Janine Jansen, Murray Perahia, Yuja Wang sau David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, dirijorul de origine română Ion Marin etc. Concertele Festivalului vor avea loc pe scenele Salii Palatului, scena Ateneului Român sau scena Operei Naționale București, locații ce ne vor ajuta să fim absorbiți de atmosfera magică specifică Festivalului Enescu.
De peste 160 de ani, Steinway & Sons reprezintă alegerea a peste 95% dintre artiștii lumii. Senia Music-reprezentant Steinway & Sons în România, respectă această alegere și devine începând cu ediția de anul acesta, partener oficial al Festivalului Internațional George Enescu. Pasiunea pentru muzică, pentru lucrurile frumoase, respectul pentru actele culturale și pentru evenimentele de înațtă clasă, sunt doar câteva dintre lucrurile ce ne-au determinat să susținem Festivalul Internațional George Enescu. Fascinați de magia acestui eveniment, noi vă invităm sa luați parte la spectacolele Festivalului. De asemenea, vă așteptăm să ne vizitați la standul nostru Senia Music din foaierul Sălii Palatului unde, în pauza concertelor, puteți testa câteva dintre instrumentele oferite de noi.

INTERVIU CU PIANISTA ALEXANDRA DARIESCU

Pianista Alexandra Dariescu a acordat un interviu exclusiv in showroom-ul nostru din strada Ion Câmpineanu 25, București pe care vă invităm să-l vizionați. Artista ne împărtășește câteva trăiri și gânduri legate de România dar ne vorbește, de asemenea, despre viitoarele proiecte pe care le va avea în țara noastră.

STEINWAY & SONS LA FESTIVALUL RADIORO
30.09.2014

Steinway & Sons la festivalul RadioRo Între 20 şi 27 septembrie 2014, Bucureştiul a recucerit fervoarea şi tonusul artistic al unei veritabile capitale europene la ediţia a II-a a RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio!
Timp de o săptămână, sala de concerte şi scena undelor s-au întâlnit la Festivalul RadiRo, un eveniment unic în Europa, care a adus la Bucureşti 5 orchestre radio, solişti şi dirijori de talie mondială.
Festivalul este organizat de Radio România, prieten şi susţinător devotat al muzicii clasice, care, încă din 1928, când trimitea în eter primul său semnal sonor, continuă să-şi bucure ascultătorii cu adevărate bijuterii muzicale difuzate pe calea undelor sau produse live la Sala Radio!
Steinway & Sons susține proiectele culturale de mare clasă precum Festivalul RadiRo și a fost prezent pe scena acestui eveniment pentru ca arta muzicală să poată atinge cel mai înalt punct de expresivitate.
Radiodifuziunea Română a adus în casele noastre, de-a lungul timpului, bagheta magică a lui Herbert von Karajan, acordurile viorii lui Yehudi Menuhin sau transmisiuni în direct de la Festivalul „George Enescu” sau de la mari evenimente muzicale europene.
În 2012, prima ediţie RadiRo a adus pe scena muzicală din România prestigioase ansambluri simfonice radio ca BBC Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI sau Orchestre Philharmonique de Radio France. În acest an, la ediţia a doua, au concertat la Bucureşti, în cele 8 zile de festival, Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, Orchestre National de France şi Orchestra Naţională Radio, sub bagheta unor dirijori de renume precum Joshua Weilerstein, Ondrej Lenárd, Stéphane Denève, Case Scaglione, Vassily Sinaisky, Tiberiu Soare şi Cristian Mandeal.
Totodată, solişti de mare virtuozitate şi sensibilitate artistică au fost protagoniştii serilor RadiRo: pianistul Jonathan Biss, soprana Katarina Jovanovic, pianistul Jan Simon, alături de violoniştii Nikolaj Znaider şi Vadim Gluzman, mezzo-soprana Ruxandra Donose, pianistul Horia Mihail şi violonistul Alexandru Tomescu.
Publicul a avut, de asemenea, ocazia ca în pauza concertelor să testeze instrumentele din Familia Steinway în standul Steinway & Sons special amenajat în foaierul Sălii Radio.

LANSARE CD 'CAPRICCIOSO' - DUO STOICA
18.06.2014

Concert lansare album Duo Stoica Miercuri, 18 iunie 2014, la ora 18:00, în showroom-ul Steinway & Sons, a avut loc lansarea în România a CD-ului "Capriccioso" semnat Duo Stoica. Cei doi artiști de renume internațional, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, ne-au încântat cu măiestria lor într-un program muzical de excepție ce a cuprins lucrari de Waxman, Paganini, Saint – Saens.
Violonistul român Răzvan Stoica a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul "New Talent" de la Bratislava, fiind primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. "New Talent" este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Radio România Muzical îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, violonistul român cântă pe o vioară Stradivarius, Queen ex-Ernst din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Începând cu anul 2014 Răzvan Stoica, împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica ne-au onorat cu prezența și pe scenele din România. Ne-au încântat nu numai prin concertele susținute în București și Brasov, ci și prin ascensiunea de care se bucură, binemeritată de altfel, tânărul violonist Răzvan Stoica, acesta fiind premiat la Gala Radio România Cultural cu Premiul Special „In Memoriam Iosif Sava”!

Recital de balet
14-15 iunie 2014

Recitalul tinerilor elevi ai Casei de Balet Steinway & Sons România a fost alături de tinerii elevi ai Casei de Balet la recitalul acestora de la Teatrul de pe Lipscani in calitate de sponsor principal. Casa de Balet a fost înfiinţată în 2008 din dorinţa talentatei balerine Cătălina Tudor de a aduna în jurul sau copiii şi părinţii în căutarea frumosului şi a graţiei şi de a-şi exersa chemarea de profesor. Ea are rolul de mentor al sutelor de copii care trec pragul acestei şcolii de 5 ani, pe care îi modelează, îi învaţă pas cu pas ce înseamnă să fii balerin, descoperă în fiecare copil calităţi care fac ca dansul şi performanţa să se împletească într-un hobby pe care îl practică cu plăcere şi dăruire. Casa de Balet se bucură de experienţa unor balerine tinere, lansate cu succes pe marile scene, absolvente ale unor şcoli de prestigiu, care înconjoară copiii cu căldura specifică vârstei, insuflându-le prin joacă valorile esenţiale ale baletului: graţia, perseverenţa, eleganţa, creativitatea şi armonia.

Inaugurarea pianului de concert Steinway D-274 al Colegiului Național de Muzică 'George Enescu'
21 mai 2014

Inaugurarea pianului D-274 la Colegiului Național de Muzică 'George Enescu' Ne bucurăm că elevii Colegiului Național de Muzică 'George Enescu' se pot bucura de calitatea și de sunetul unui pian de concert Steinway & Sons D-274. Inaugurarea acestuia s-a făcut printr-un concert de excepție ce a avut ca invitați de onoare artiștii români de renume precum Dan Dediu, Valentina Sandu Dediu, Dana Borșan, Vlad Dimulescu, Viniciu Moroianu și Orchestra Colegiului Național de Muzică 'George Enescu'.

Concursul Național de interpretare pianistică 'Iulia Hașdeu' – ediția a XVI-a, 2014
18 mai 2014

Concursul național de interpretare pianistica 'Iulia Hașdeu' Duminica, 18 mai 2014, a avut loc la Câmpina, Concursul național de interpretare pianistica 'Iulia Hașdeu'. Festivalul-concurs inițiat de profesoara Camelia Pavlenco, a preluat începând cu cea de-a XI-a ediție, numele Iuliei Hașdeu, geniala fiică a savantului B. P. Hașdeu, care a fost pianistă și compozitoare. Concursul este destinat copiilor de vârstă preșcolară și elevilor din ciclul primar și gimnazial care studiază pianul, indiferent de forma de învățământ pe care o frecventează (licee de muzică, școli de muzica, școli de arte și meserii sau învățământ privat), valorificând deopotrivă toate laturile creative ale personalității acestora (în domeniul muzical, literar și al artelor plastice). Steinway & Sons România este onorat de faptul că a putut fi alături in calitate de sponsor oficial, de acești copii pentru ca ei să se poată bucura de muzică și pentru ca talentul lor să se poată face auzit.

Concursul de interpretare pianistică 'GRADUS AD PARNASSUM'
9-10 mai 2014

Concursului de interpretare pianistică 'GRADUS AD PARNASSUM' Colegiul național de muzică 'Geroge Enescu' a fost gazda Concursului de interpretare pianistică 'GRADUS AD PARNASSUM' unde tinerii muzicieni ai colegiului și-au expus talentul interpretativ. Steinway & Sons România, prin Senia Company, este sponsor oficial al acestui concurs și susținător al noii generatii de pianisti.

Workshop Omer Klein
12 noiembrie 2013

Workshop-ul cunoscutului pianist israelian Omer Klein Studenți și elevi ai claselor de jazz au fost invitați să participe la workshop-ul cunoscutului pianist israelian Omer Klein, ce a avut loc la Magazinul Muzica din Calea Victoriei Nr. 41-43. Steinway & Sons România a pus la dispoziția lui Omer Klein și a participanților la workshop un pian Steinway pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții. Muzica lui Omer Klein se evidențiază prin fuziunea extraordinară dintre jazz, muzica tradițională israeliana și muzica africană, reușind să creeze un stil ce l-a făcut cunoscut pe scenele europene și nu numai.

Pagina:
3
2
1